2 januari 2008

Port Douglas

Hoewel we oorspronkelijk niet verder noordelijk wilden gaan dan Cairns waren we dus toch al noordelijker. Waarom er dan geen schepje bovenop doen? Alles dat noordelijker ligt dan Port Douglas is ofwel een absoluut gat, ofwel een reservaat voor Aboriginals, ofwel de twee. Op zich is er niks mis met Aboriginals, maar we zijn inmiddels wel geinformeerd dat veel van hen alcohol verslaafd zijn en dat het wijs is om geen problemen te zoeken. Overigens ligt er ook geen weg die toegankelijk is voor normale voertuigen, dus Port Douglas wordt ons noordelijkste punt.

De eerste dag, hebben we een busje genomen naar Mossmans gorge, een stukje toegangkelijk gemaakt regenwoud een beetje noordelijk van Port Douglas. We kunnen dus nu melden dat regenwoud er wel degelijk uitziet als regenwoud in de zoo: heel veel planten, bordjes met heel veel dieren erop en geen dier dat je te zien krijgt.

Volgens onze bronnen is het Grote Obstakel rif in te delen in twee types: zacht koraal en hard koraal. Toen we in de Whitsundays waren hebben we zacht koraal gezien, daarom leek het dus logisch om nog eens een toertje te doen richting hard koraal. Door de suikerplantages wordt het water troebel in de buurt van de kust (grond spoelt makkelijker weg). Port Douglas biedt dus de beste mogelijkheden om het noordelijkste deel van het GOR te bezoeken. 300 dollar, 1 dag, 8 muffins en een uitgebreide lunch later, kunnen wij dat beamen. Fotos weerom op ons analoog wegwerp dingetje = wachten.

Tijd om terug naar het zuiden te gaan !

Geen opmerkingen: