21 januari 2008

Melbourne

We zijn in Melbourne aangekomen op het ideale moment voor mensen die houden van tennis, maar het compleet verkeerde moment voor budget-reizigers. De hostels verdubbelen hun prijs vanwege de enorme vraag. Het hostel waar we nu verblijven kost normaal 15 dollar, maar nu zijn het er 30. Omdat we echter duidelijk maakten dat we niet van tennis hielden kregen we 3 dollar korting, hoera!

Melbourne behoort tot de oudere steden van Australie, wat het een van de eerste plekken maakt met enige historische architecturale waarde. We maakten dan ook een toeristische wandeling door steegjes en oude winkel centra die wel de moeite waard was. Zo stillaan begint ook te blijken dat hoe zuidelijker je gaat, hoe actiever de mensen worden: de outdoor- en fietswinkels zijn hier te vinden op elke hoek van de straat terwijl in noord-queensland mensen volgens ons nog nooit van een fiets gehoord hadden.

Verder bezochten we hier het film museum, de tuinen en een weerom interessante tentoonstelling over Aboriginal kunst. We zijn nu op het niveau gekomen dat we hun schilderijen min of meer kunnen lezen. Dat wil zeggen dat ze schilderen met symbolen en veel schilderijen vertellen dus een verhaal. Om een eenvoudig voorbeeld te geven: een U-vorm is een zittende mens, een >- symbool is een emoe die op wandel is, ~ is een slang, en zo verder.

We hebben wat informatie ingewonnen en we gaan vanuit Melbourne de oversteek wagen naar Tasmanie om daar in 4 dagen snel rond te kijken. Het gaat een sprintbezoekje worden maar we denken dat het echt de moeite zal zijn omdat veel mensen ons al heel de reis aanraden er naartoe te gaan. We vertrekken de 15de met de nachtferry en keren de 20ste met de dag ferry terug.

Geen opmerkingen: