21 januari 2008

De "outback"

Na Mt Isa werd het tijd om naar het zuiden te gaan, vermits we Canberra en Melbourne nog niet bezocht hadden. Daarvoor waren er twee mogelijkheden: terug langs de kust, of recht door de outback, de zone waar niet zoveel volk woont en de dorpen soms enkele honderden km uit elkaar liggen. De keuze was snel gemaakt aangezien de kust vergeven is van backpackers en wij die niet zo graag zien.

Van Mt Isa ging het dus over Winton naar Longreach, waar we een eerste nacht doorbrachten. We hadden de pech dat de regen net een week voor ons gepasseerd was en alles dus naar australische normen heel groen was. Spijtig, want wij wilden net het rode stof ervaren, maar goed, misschien toch beter dat het af en toe eens regent. De dorpen die we nu tegenkomen zijn klein en hebben iets van het wilde westen. Ondanks het feit dat het er ook nog warm is, zijn ze al veel aangenamer dan Mt Isa.

Na onze nacht in Longreach zijn we dan verder gegaan naar Barcaldine tot in Roma waar we opnieuw een nacht doorbrachten. Terwijl je de kust nadert, zie je opnieuw meer bomen en meer groen. En, voorwaar, de temperaturen worden weer aangenaam, heerlijk ...

Geen opmerkingen: