21 januari 2008

Candelo en Eden

Een zonnige late namiddag zaten we rustig voor een plaatselijke kruidenier in een klein dorpje te bespreken wat de verdere plannen voor de dag waren. Al gauw bleek dat wij hier eerder uitzondering dan regel vormden. Zo ongeveer elke klant deed een praatje met ons, zelfs de kruidenier kwam uit zijn winkel om te informeren wie we waren en wat we daar in godsnaam deden. Op een gegeven moment geraakten we zo aan de praat met een vrouw van middelbare leeftijd die 's avonds een feestje had bij haar ouders en ons zo graag aan hen wilde voorstellen dat we werden uitgenodigd. Haar ouders trokken enkele jaren geleden door Europa en vonden het geweldig nieuwe Europeanen te ontmoeten. Eerst sloegen we de uitnodiging wat bedeesd af, onze plannen hadden immers nog niet helemaal vorm gekregen. Toen ze echter een half uur later voor een pakje vergeten suiker terug aan de winkel stond en ons daar nog steeds aantrof was er geen ontkomen meer aan, we moesten en zouden het feest komen opluisteren met onze aanwezigheid.

Zo belandden we geheel onverwachts op een familiefeest met over de 20 man (en vrouw). Best een boeiende ervaring, we leerden het plaatselijke gebedje voor de maaltijd, hadden een boeiend gesprek over de Australische Uniting Church met een dominee van Sydney en aten een voortreffelijk avondmaal. Om de avond compleet te maken kregen we ook nog een zacht bed aangeboden in onze eigen vleugel van het huis, inclusief prive badkamer en toilet!

De volgende ochtend oversliepen we ons, gelukkig samen met onze gastheer en -vrouw. Na een uitgebreid ontbijt en bezoek aan de moestuin, stonden ze erop ons mee te nemen naar Eden, de dichtstbijzijnde kuststad voor een bezoek aan de haven. Onderweg maakten we nog een tussenstop in een dorpje waar de kangeroos vrolijk op straat rond sprongen. Na hier afscheid te hebben genomen vervolgden wij vanuit Eden onze weg richting Melbourne.

Geen opmerkingen: