29 januari 2008

Auckland II

Ons verblijf in Auckland duurde 2 etmalen, waarin we de stad verkenden en het stadsmuseum. Dit laatste geeft een vrij goed overzicht van de geschiedenis van dit land. Nieuw-zeeland kende oorspronkelijk geen zoogdieren en dus ook geen mensen. Een goeie duizend jaar geleden zijn de polynesiers hier langs gekomen. Zij zijn geevolueerd naar de maori's, wat toch wat verschillend is van de polynesiers. Deze verschillen zitten dan vooral in de voorwerpen die ze maakten. Vermits er geen zoogdieren waren, was alles gemaakt van planten, vissen of vogels. Toen de blanken hier voet aan wal zetten, hebben ze dat relatief vredevol gedaan en hoewel er natuurlijk hier en daar wat zijn gesneuveld, merk je ook nu nog dat maori door elke nieuw zeelander wordt geaccepteerd als een volwaardige cultuur en de geschiedenis van hun land.

Verder zijn we per ongeluk op een rockconcert terecht gekomen van The exponents en The dudes. Voor ons onbekende groepen, die eerlijk gezegd, niet veel soeps brachten, maar enig onderzoek bij de locals leerde dat dit twee heel bekende 80's rockbands waren. Fijn want nu gebruiken we dat als opener om Nieuw-zeelanders te leren kennen.

We hebben besloten om eerst het zuideiland te bezoeken dus van Auckland gaan we recht naar beneden gaan, om een tandem te gaan huren in Christchurch.

Geen opmerkingen: