14 juli 2008

Naar het noorden: Lima en Guayaquil


Af en toe wil een mens eens in een bus zitten en om aan die drang te voldoen, besloten we, na onze zitpauze in Abancay, er een goede lap op te geven. Vanuit Abancay ben je op 13 uur in Lima, zeker met onze prachtige Cruz del sur bus. Van onze werkgevers moesten we zeker die maatschappij nemen en om de goede vrede te bewaren deden we dat dan ook. Hun foldertje zegt al dat ze willen innoveren, maar het was toch nog wel hipper dan verwacht. Bovenop de standaard zeer comfortabele zetels, krijg je hier draadloos internet aan boord, 2 wc´s, uitgebreidere maaltijden, sateliet controle van de snelheid (om overvallen en overtredingen te detecteren) en gegarandeerde wissels van chauffeurs elke vier uur. We waren onder de indruk.

In Lima hadden we 5 uurtjes om het centrum te bekijken en een bus naar ecuador te regelen. We bezochten het typische dambord centrum en, hoewel er weinig uitschieters zijn, is het centrum van Lima zeker niet lelijk. De omgeving daarentegen ... 7.8 miljoen mensen in een oase die hoogstens 500 meter breed was, hebben geleid tot uitgestrekte armzalige woonwijken vol stof, zand en afval.

Voor onze rit naar Ecuador was er enkel "Royal class" beschikbaar: drie zetels geraken nauwelijks naast elkaar in de bus. De service was wat minder, maar de prijs was er ook naar: de helft van Cruz del Sur voor de dubbele afstand. Tot onze eigen grote verbazing hadden we een rustige nacht waarin we veel sliepen en toen we om 17 uur na 26 uur in de bus eindelijk aankwamen, zat er nog genoeg fut in om Guayaquil te bezoeken alwaar in een park leguanen vrolijk rondhossen (foto) en iemand veel geld heeft verdiend met de, geslaagde, heraanleg van de rivier oever.
Posted by Picasa

Geen opmerkingen: