3 april 2008

Torres del Paine

 
Aangezien van stilzitten op een boot een mens stijf wordt, zijn we even gaan wandelen. En waar kan een mens beter wandelen dan in een park? Het Parque nacional Torres del Paine is een magere 242.242 ha groot en daarmee een paradijs voor de meerwaardezoekende wandelaar. We onderschatten naar goeie gewoonte de afstanden een beetje en wandelen in drie dagen door evenveel valleien.
De eerste dag namen we de bus tot in het park waarna een catamaran ons tot aan het begin van onze tocht bracht. Als namiddag wandelingetje legden we dan nog een goede 15 km bergop af, recht de vallei van gletsjer Grey in. Bij het ochtendgloren trokken we nog een fractie verder naar een uitzichtspunt. Vandaaruit konden we niet alleen de gletsjer bewonderen maar ook de achterliggende ijsvlaktes. De rest van de dag vulden we met langs dezelfde weg de vallei weer uit wandelen en de volgende vallei weer in te duiken. Een niet geheel onaardige 30 kilometer over moeilijk terrein deed ons iets voor het hoogste punt terugkeren omdat we voor het donker wilden terug zijn op de kampplaats.
De derde dag werd gewijd aan de tocht naar, ... , de derde vallei. Ook daar wat uitzichtjes, deze keer helaas gevuld met een pakje wolken. De laatste dag was het terugkeren naar het busstation voordat de bus vertrok, dat onze hoofden vulde. Deze tocht was zeker een van de mooiste stukken van onze reis tot hiertoe, jullie kunnen meegenieten in de foto sectie.
Posted by Picasa

1 opmerking:

Anoniem zei

Dag Erik,
eindelijk is het er eens van gekomen om jullie blog te bezoeken en al meteen prijs daar Torres del Paine één van jullie mooiste ontdekkingen tot nog toe blijkt te zijn!
Vivi vond de foto's super en Margot was meer geïnteresseerd in Margo, dus voor elk wat wils hé.
Ik heb ondertussen al heel wat van jullie verhalen gelezen en heb de indruk dat jullie super veel leuke avonturen hebben beleefd! Nu ik de weg van de blog ken zal ik geregeld kijken. Groetjes van J,G, M en V.