24 april 2008

Buenos Aires in de mist



We hadden niet het perfecte ogenblik gekozen om in Buenos Aires aan te komen, dat bleek althans uit de overvloedige rook die er in en rond de Argentijnse hoofdstad hing toen we aankwamen. Enige research leerde ons dat enkele boze arbeiders verschillende velden van hun ex-werkgevers in brand gestoken hadden. Het hele spelletje was een beetje uit de hand gelopen en er hing een rookwolk, bestaande uit koolstofmonoxide en fijn stof, over de hele rio plata vallei. Dit temperde onze pret behoorlijk de eerste twee dagen, enerzijds omdat het uitzicht niet je van het was, anderzijds omdat koolstofmonoxide nu niet meteen het beste gevoel in de mens bovenbrengt. In die twee dagen bezochten we wat musea en deden het rustig aan.
De volgende dagen was het al veel beter, hoewel de zichtbaarheid nog steeds niet optimaal was, en konden we Buenos Aires in volle glorie bewonderen. Tevens bereikten ons twee extra bankkaarten wat onze geldtoevoer zou moeten garanderen.
Het centrum van Buenos Aires is best nog wel aangenaam met enkele mooie stadswijken, zowel in het oude deel, als recente waterrand herontwikkelingen. Een van de toeristische attracties, een straatje in de wijk La Boca, is het vermelden waard. Niet omdat het bijster boeiend is, maar juist omdat dit de meest kunstmatige straat uit heel onze reis is. Je moet er met de bus naartoe omdat het er (zogezegd) gevaarlijk is, eens daar aangekomen probeert een fake maradonna met je op de foto te staan, lopen er verklede indianen rond, enfin eerder dan in Argentinie waanden we ons in Disney land.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hi Erik en Margo,

Zijn jullie alweer vertrokken uit Bs As?? Ik ben vanochtend aangekomen en verblijf in Palermo. Erg hip hier. Laat me weten of jullie nog in de buurt zijn. Afgelopen week met een tentje en een pick-up truck door Rioja, San Juan, en Mendoza provincies gereden. Erg cool.

Groetjes en take care,

Martijn