29 maart 2008

Puerto Montt - Puerto Natale


Met een serieuze vertraging scheepten we maandag de 24ste in. Ons schip, de 123 meter lange Evangelista, moest oorspronkelijk afvaren om 16 uur, maar het duurde tot 20 na elf 's avonds alvorens de trossen gelost werden. Een drie nachten, vier dagen lange tocht lag voor ons. De tocht zal grotendeels verlopen tussen eilanden en de kans op zeeziekte is dus niet zo groot. Het lastigste stuk komt ergens in de tweede dag, waar we gedurende twaalf uur op open zee moeten, daarvoor zijn er echter pilletjes aan boord. Preventief namen we die alle twee in en onze magen hebben het zonder problemen gehouden.
Uren met mist werden afgewisseld met kortstondige opklaringen en regenbogen. De natuur om ons heen was ongerept en heel mooi, van albatrossen over dolfijnen tot zeeleeuwen en volgens sommigen een orka (niet gezien) ze waren er allemaal. We maakten een tussenstop in Puerto Eden, een dorpje met 180 inwoners op een dagreis met een ferry van eender welke andere bewoonde plek in Chili. We maakten ook een ommetje naar de gletcher Pio XI, voorwaar geen klein ding. Bij het bewonderen van de fotos is het nuttig te weten dat waar de gletcher het water raakt hij 90 meter hoog is meer dan 5 kilometer breed. Alle fotos zijn genomen van een afstand van minimum 1.5 zeemijl of dus ongeveer 2.5 km. Met andere woorden; het ding is enorm. Op de fotootjes zijn ook de ijsbergen te bewonderen die rond ons schip dreven. De temperatuur was dan ook bepaald frisjes, bijna al ons laagjes moesten aan (we hadden nog twee lagen over, dus het ziet er niet naar uit dat we het te koud gaan krijgen).
Doordat de route hier en daar door zeer nauwe stukken loopt die de Ferry enkel bij daglicht mag passeren, werd de tocht met een volledige dag uitgebreid. Leuk voor ons want de bedden lagen goed en het eten was best wel lekker. We zijn nu in Puerto Natales en bereiden ons voor op een tochtje in het Parque nacional Torres del Paine. Geniet van de foto´s en tot schrijvens!

1 opmerking:

Unknown zei

Ja man, ijs!? Aan jullie foto's te zien zoeken jullie wel de kilste en grauwste locaties op... Kwestie van voorkeur zeker? :-)
De reis vordert precies goed! Houwen zo en verras ons nog wat met kleurrijke actiefoto's he!

groetjes
erik en kris