14 april 2008

El Chalten



El Chalten is een klein dorpje aan de Andes van waaruit Mount Fitz Roy kan beklommen en bekeken worden. Vermits het op het einde van het seizoen liep verwachtten wij hier geen grote drukte. Desondanks was er op het wandelpad behoorlijk veel volk. Van beklimmen of zelfs naar uitzichtspunten klimmen was geen sprake vermits de sneeuw op sommige plaatsen tot op heuphoogte lag. We deden een tweedaagse naar een meer bij een gletsjer en bekeken de toppen vanop afstand. De sneeuw maakt alles nog stiller en rustiger, heel rustgevend. Rusten deden we dan ook in onze slaapzakken die gelukkig alles behalve onze tenen lekker op 37 graden hielden.

Vanuit El Chalten namen we de bus over Ruta 40, een goeie 1500 km over onverharde weg die 30 uur in beslag neemt. Tegen onze verwachtingen in zijn we enkel een beetje moe en verkennen we nu al fris Bariloche. Tot de volgende!
Posted by Picasa

3 opmerkingen:

Evelyn zei

Mooi dagrugzakje hebben jullie daar, precies iemand met veel stijl! Doet hij het nog goed? veel plezier daar in de sneeuw!

Erik zei

Ja hij doet het perfect, alleen de kleur heeft nogal zwaar geleden onder het directe zonlicht in Australie. Het verschil tussen wat onder flapjes zit en wat open en bloot zit is behoorlijk groot. Als het te erg is dan vervangen we hem wel. Veel plezier daar!

Evelyn zei

Dat maakt nu echt niet uit hoor, het is des te cooler als ik kan vertellen dat door de zon van Australiƫ komt! Dus vervangen is zeker niet nodig. Groetjes aan Leo!