23 december 2007

Proserpine en Townsville

Na de zeil(?)trip en de bijhorende klacht, zo snel mogelijk uit Airlie Beach vertrokken om neer te strijken op de camping van Proserpine, een slapend stadje iets meer landinwaards. Hier vonden we al snel een stille en goedkope camping of rustig de rest van de dag door te brengen. Belangrijk pluspunt hiervan was dat de toegang tot een 50m zwembad in de prijs inbegrepen was. Dankbaar gebruik gemaakt van deze troef.

De volgende stop was Townsville, de tweede grootste stad van Queensland. Eindelijk eens een stad met meer Australieers dan toeristen. Daarenboven was hier ook nog nagedacht over de stedenbouwkundige planning, hetgeen ons wel beviel. De stad zonder toeristen bracht ook enig ander vermaak met zich mee. Wat te denken van de Kerststal aan de zee. Een heus nagebouwd Bethlehem, inclusief Romeinen, Maria, Jozef, Jezus, drie koningen en een halve kinderboerderij, georganiseerd door de plaatselijk kerkgemeenschappen moest de sfeer van Kerstmis opwekken. Zelfs de prayerwall (muur waarop je je persoonlijke gebedje moest schrijven) ontbrak niet!

2 opmerkingen:

Myriam zei

Hoi,
Eerst en vooral hoop ik dat jullie daar wat leuke kerstdagen achter de rug hebben, en dat 2008 ook op een spetterende manier kan gestart worden daar.
Verder wens ik nog op te merken dat het redelijk logisch is dat je bloedzuigers aantrekt als je half naakt in de broesse rondloopt.
De eerste actiefoto is me ontgaan, maar ik vind het leuk dat jullie iets doen met de tips :)
Doei

Kris Huysmans zei

Hey Margo en Erik!
Hoop dat jullie een leuke kerst hebben gehad! Het ziet er wel de moeite uit wat jullie allemaal zien daar! Mmmm australiƫ... Maak er een fijn feestje van morgen op oudjaar! En de beste wensen voor 2008 !!! Hou ons op de hoogte!
Liefs,
Kris & Erik