15 december 2007

Fraser Island

Sinds gisteren terug van een driedaagse uitstap naar Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld, eigenlijk dus een grote zandbak. Aangezien het werelderfgoed is, wordt er zogenaamd voorzichtig mee omgesprongen en kan het alleen ecologisch verantwoord bezocht worden. De Australiers hebben echter een vreemde visie op ecologie. Bij momenten leek het er meer op een autostrade voor 4x4's dan op een beschermd gebied. Kleine suggestie van onze kant, maak er zoiets van als sommige waddeneilanden, alleen gemotoriseerd vervoer voor de bewoners. Dat buiten beschouwing was het wel een aangename trip, met 8 personen een jeep delen, erik het grootste deel van de tijd aan het stuur en kamperen in de duinen. Fraser is bekend voor zijn zoetwater meren, helder blauw water met parel witte stranden, heel mooi, jammer genoeg ook daar veel volk.

De trip was op voorhand gepland en leidde van de minder mooie meren over enkele rotspartijen in zee naar de mooiste meren. Het laatste meer heet Lake McKenzie en is echt heel groot met aangenaam warm zoet water. We zijn toen vroeger dan alle anderen, kunnen vertrekken naar dat meer, waardoor we nog praktisch alleen op het strand ervan fotos hebben kunnen nemen.

Verder hebben we ook wat afgelachen met Engelsen en Japanners die vol verbazing staren naar tenten in de hoop dat ze zullen rechtspringen uit de tentzak, of proberen een gasfles aan te steken zonder dat er een brander op staat (wel even paniek STOP van onzentwege). Verder gezien dat ieren echt wel altijd niets doen overdag en veel zuipen en lawaai maken na zonsondergang. Enfin of we gemaakt zijn voor de standaard-backpacker-groepsreis, daar hebben we toch onze twijfels over.

5 opmerkingen:

Unknown zei

De foto's van Fraser Island krijg ik niet geopend.Hopelijk is er niets misgelopen.
Mam

Myriam zei

Bij mij gaan ze wel open, geen probleem dus; ma heeft ze intussen ook gezien.
Goei petje trouwens! Chapeau!

Evelyn zei

Ik vind dat die meren wat op expeditie Robinson lijken,:D

Pet valt inderdaard mee! (maar omg myriam gij hebt zo dezelfde!)

Anoniem zei

Yow Erik,

uw zusje heeft wel gelijk als ze zegt dat we wat spannendere foto's willen zien. Waar blijven de foto's van Margo in plaatselijke klederdracht en Erik dat vecht tegen een plaatselijk wilde diersoort? (Ik wed dat de kangeroo wint)

voor de rest nog veel plezier daar aan den andere kant en de beste wensen voor 2008!

Ps: ben eindelijk op mijn knie gaan zitten voor Sylvie en ze heeft toch wel ja gezegd :-)

Anoniem zei

Leuk je avonturen te lezen. Hou ons verder op de hoogte!
Prettige kerstdagen gewenst.