21 februari 2008

De eerste trapdag




Gisteravond hebben we Nigel ontmoet, de man die Het Boek over fietsen in NZ heeft geschreven. Hij leende ons een set fietstassen, gamellen en een vuurtje zodat we volledig onafhankelijk zouden moeten kunnen kamperen. Erg moeilijk is dat niet, vermits elke gemeente hier een "domain" heeft waarop je mag kamperen. Meestal zijn er toiletten en picnic banken, soms ook meer.




Het plan is om van Christchurch naar Geraldine te rijden, dan naar Lake Tekapo, Queenstown en vervolgens langs de Westkust. Dat is alleszins wat onze fietsgoeroes ons aanraden. Het traject loopt over verschillende passen van meer dan 1000 meter hoog en erg zeker dat we dat gaan kunnen zijn we niet. Enfin we zien wel!




Onze eerste kampplaats is bij een boerderij op 70 km van Geraldine op het fotootje zien jullie dat het er best wel mooi was. Ook snel een fotootje van hoe onze fiets eruit ziet met alles erop en eraan. Voor de kenners: het betreft hier een canondale tandem, met een 9-speed Deore LX groep erop. De trailer is een B.O.B. trailer en heeft in onze ervaring een goede wegligging. Het hele ding haalt een goeie 22 km/uur vlak, topsnelheid bergaf rond de 60 km/uur (eerder vanwege schrik dan technische beperkingen).

Geen opmerkingen: